Важливість збалансованої їжі

Щоб досягти ідеальних форм і схуднути на певну кількість кілограм багато хто намагається за рахунок всіляких дієт і відмови від їжі, щиро вважаючи, що чим менше вони їдять, тим швидше позбудуться зайвої ваги. На жаль, нерідко відбувається таке, що, знижуючи кількість споживаної їжі, людина не тільки не худне, але навіть навпаки продовжує повніти. Вся справа в тому, що для того щоб стати стрункішою необхідно не тільки менше їсти, але і робити це правильно, а головне збалансовано.

Саме збалансоване харчування може допомогти вам без шкоди для вашого здоров’я позбавитися від ненависних кілограмів і залишатися при цьому повним життєвих сил і енергії.

Щоб харчуватися збалансовано, а при цьому ще й худнути, ваш раціон здебільшого повинен включати в себе низькокалорійні продукти, багаті волокнами і клітковиною. До таких відносяться свіжі фрукти і овочі (бажано вживати їх з шкіркою і насінням), пісна яловичина, птиця, риба і морепродукти, хлібобулочні вироби грубого помелу, висівки. З напоїв перевагу слід віддавати негазованої води, свіжовичавленим фруктовим і овочевим сокам. Молоко та молочні продукти краще вибирати зі зниженим вмістом жиру або взагалі знежирені. Збалансоване харчування не має на увазі сироїдіння, тому овочі і м’ясо можна запікати, готувати на пару, а іноді можна балувати себе стравами, приготованими на грилі. Однак пам’ятайте, що будь-яка теплова обробка, особливо тривала, в рази скорочує кількість корисних речовин і вітамінів у продукті.

Розумним вважається, також включення в раціон овочів, з так званої негативної енергетичну цінність — білокачанна і червонокачанна капуста, морква, буряк, ріпа й бруква. Справа в тому, що при перетравленні таких продуктів організм витрачає більше енергії на їх засвоєння, ніж її виділяється від їх перебування в шлунково-кишковому тракті. З овочів також рекомендують кольорову капусту, кабачки, всі види перцю, цибулю, шпинат і численні види салату.

Для того щоб харчуватися збалансованого слід обмежити, а по можливості навіть виключити, споживання:

смажених страв;
консервів;
м’ясопродуктів (сосиски, сардельки, ковбаси тощо);
жирних сортів м’яса (свинина, баранина);
молока і молочних продуктів з великим вмістом жиру (сметана, сир, морозиво, вершки, вершкове масло);
соусів (майонез, різні готові салатні заправки);
цукру і солодких страв (не більше двох разів на тиждень);
чорного чаю, кави, газованих напоїв;
алкоголю.

Smart Fitness Центри Світлани Бірючинської.
Твоя терирторія нових можливостей!
(067) 249 30 60
(095) 130 35 45